Babyfoon met groot bereik? Kies voor een PMR of WiFi babyfoon

Wil je je kindje (of meerdere) ook graag over een wat grotere afstand in de gaten kunnen houden? Dan is een babyfoon met groot bereik zeker geen overbodige luxe.

Zeker wanneer je een wat groter huis en/of tuin hebt of gewoon lekker een blokje om wilt gaan in de buurt, is een babyfoon met een wat groter bereik zeer handig.

Op deze pagina vind je de twee soorten babyfoons met een groot bereik + de varianten die we ja aan kunnen raden.

PMR babyfoon voor een bereik tot 3 kilometer

Waar de gewone babyfoon een maximaal bereik heeft van enkele honderden meters, heeft een PMR babyfoon een bereik tot wel 3 kilometer.

PMR is de verbindingstechniek die ook voor portofoons gebruikt wordt en daardoor zijn PMR babyfoons uitermate geschikt voor bijvoorbeeld kinderdagverblijven.

Zeker omdat het in de meeste gevallen mogelijk is om meerdere baby-units te koppelen aan slechts één ouder-unit. Dit houdt in dat je met slechts één unit meerdere kindjes in de gaten kunt houden.

Alecto Baby DBX-92

alecto baby dbx 92

De Alecto Baby DBX-92 ziet er in eerste instantie vrij simpel uit. En in het gebruik is hij dat ook zeker.

Toch heeft deze PMR babyfoon behoorlijk wat in zijn macht.

Waar de gewone babyfoon vaak een bereik heeft van enkele honderden meters, heeft deze babyfoon een bereik van maar liefst 3 kilometer.

Op deze manier kun je net even wat verder weg van huis en toch nog je baby in de gaten houden. Denk hierbij aan een wandeling maken met je hond of op bezoek bij de (over)buren.

En doordat hij voorzien is van 304 verschillende automatisch instelbare kanalen, is er altijd wel een storingsvrij kanaal te vinden.

Daarnaast is de DBX-92 ook nog uitbreidbaar met extra baby-units en worden beide units geleverd met een adapter.

Alecto Baby DBX-82

alecto baby dbx 82

Ook deze Alecto, de Baby DBX-82 is een simpele maar toch degelijke PMR babyfoon.

Met een maximaal bereik van 3 kilometer kun je net wat verder weg van huis dan met een traditionele babyfoon.

En doordat de dbx-82 voorzien is van 8 verschillen kanalen en 38 sub kanalen is er altijd wel een storingsvrij kanaal te vinden zodat je alles kraakhelder doorkrijgt van je kleine.

Daarnaast is ook deze babyfoon uitbreid maar extra baby-units, ideaal voor bijvoorbeeld een kinderdagverblijf waarbij je meerdere (slapende) kindjes in de gaten kunt houden met slechts één ouderunit.

Een WiFi babyfoon voor ongekend bereik

Is een bereik van 3 kilometer nog niet genoeg voor je? Dan is een babyfoon uitgerust met WiFi wellicht een goed alternatief. Deze zijn in de meeste gevallen ook voorzien zijn van een camera.

Je kunt je kindje dus niet alleen horen, maar ook zien ?

Voordeel van een babyfoon met WiFi, is dat zolang deze verbonden is met je eigen WiFi-netwerk, het niet uitmaakt waar je je bevindt.

Een vereiste is dan wel dat je een smartphone, tablet of pc/laptop met internettoegang nodig hebt.

Met behulp van WiFi leg je namelijk de verbinding met de baby-unit en op deze manier kun je waar je ook bent, je kindje in de gaten houden.

Het enige nadeel is dat als je WiFi wegvalt of bijvoorbeeld de stroom van je WiFi-modem uitvalt, je ook geen verbinding meer met de baby-unit hebt.

Orretti X3 Cloud IP

orretti x3 cloud ip

De Orretti X3 Cloud IP is eigenlijk een beveiligingscamera en babyfoon in één.

Opvallend aan deze ‘babyfoon’ is dat hij alleen uit een baby-unit bestaat en dat is namelijk de camera.

En het mooie aan deze camera, is dat je hem op afstand kunt draaien, kantelen en er ook nog eens mee in kunt zoomen.

Het is een kwestie van de camera opstellen (of ophangen) in een hoek van je babykamer, koppelen met je WiFi verbinding, er voor zorgen dat je de app op je tablet of smartphone installeert, verbinding maken en je kunt je kindje altijd en overal in de gaten houden.

Luvion Grand Elite 3 Connect HD

luvion grand elite 3 connect hd

Heb je toch liever een babyfoon met WiFi met aparte ouder-unit? Dan is deze Luvion Grand Elite 3 Connect HD wellicht iets voor jou.

Deze babyfoon heeft behoorlijk wat mogelijkheden.

Zo is de camera (baby-unit) draaibaar en kun je er foto’s en video’s mee maken, kun je naast de ouder-unit (het beeldscherm) ook je smartphone er aan koppelen. Erg handig voor als er een extra iemand mee wil kijken.

Bijkomend voordeel van het koppelen van een smartphone, is dat het niet uitmaakt waar je bent. Zolang je verbonden bent met het internet (WiFi, 3G of 4G), kun je contact zijn met je kleine.

Daarnaast beschikt deze Luvion babyfoon over een terugspreekfunctie, wordt de temperatuur van de kamer weergegeven en licht het beeld pas op zodra er beweging gedetecteerd wordt. Zo heb je geen last van het oplichtende scherm.

Liever geen gebruik maken van de WiFi?

Geen probleem! Deze Luvion beschikt over llhr (Luvion Long Home Range) technologie. Dit is een in-house technologie van Luvion zelf om apparaten aan elkaar te koppelen.

Let hierbij wel op dat het bereik hiervan maximaal 300 meter is, maar voor de meeste thuissituaties is dit meer dan voldoende.

Wanneer een babyfoon met groot bereik kopen?

Hopelijk weet je nu een beetje waar je op moet letten als je een babyfoon met groot bereik aan wilt schaffen.

Zo niet, dan zijn er eigenlijk maar twee varianten waar je uit kunt kiezen en dat is:

  • Een PMR babyfoon met een bereik tot wel 3 kilometer of;
  • Een WiFi babyfoon met een eigen app (die je installeer op je tablet, smartphone of laptop

Ben je daarentegen met name op zoek naar een babyfoon voor in en rondom het huis en hoeft het bereik niet veel groter te zijn dan een paar honderd meter, dan is een DECT babyfoon of babyfoon zonder WiFi in de meeste gevallen ook meer dan voldoende.

Mocht je onverhoopt toch nog vragen hebben, laat dan gerust een berichtje achter en we helpen je graag.

Plaats een reactie